Cupping

Cupping een massage techniek die zijn oorsprong vindt in de Oosterse geneeswijze. Bij Luzi Massage Utrecht gebruiken ze deze vorm van massage vaak in combinatie met een onstpanningsmassage of een sportmassage.

Waarom cupping?

Cupping, het ziet er op z’n minst opmerkelijk uit. Cupping wordt gebruikt om je meridianen en acupunctuur punten te behandelen. Het verbetert de doorbloeding in je spieren en weefsels. Hierdoor kan de energie in jouw lichaam beter stromen.

Hoe werkt cupping?

Er zijn twee soorten cupping. Droge en natte cupping. Bij Luzi Massage in Utrecht wordt er gebruik gemaakt van de droge cupping. Tijdens deze behandeling gebruiken we zogenaamde cups die zich als het ware vastzuigen aan je lichaam. De cups dringen diep door, helemaal tot in de bindweefsellaag die zich om spieren en gewrichten bevindt. Daardoor kan ook het gebied tussen je wervels  behandeld worden, wat door masseren moeilijk te benaderen is.

Voor welke klachten wordt het ingezet?

Met het opheffen van energieblokkades kan cupping effectief worden toegepast bij onder meer:

  • rugklachten
  • nek en schouderklachten
  • stress gerelateerde klachten
  • sportblessures
  • kou en opkomende verkoudheid
  • hoofdpijn

Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect van cupping therapie snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden je spieren en je huid soepel gemaakt. Daardoor worden eventuele verklevingen in je bindweefsel opgeheven.

De effecten

Na een behandeling voel je je mentaal en fysiek direct een stuk prettiger. Het ‘cuppen’ is niet pijnlijk, maar kan wel even een onaangenaam gevoel geven. De zuigkracht van de cup kan dan eventueel verminderd worden maar het effect van de behandeling is  wel afhankelijk van de zuigkracht die door de cupping ontstaat. Daar waar de cup is geplaatst zal een rode tot paarse verkleuring te zien zijn die na een paar dagen vanzelf weer verdwijnt. Je schrikt hier misschien een beetje van. Maar het is niet iets om je zorgen te maken. Wel iets om rekening mee te houden voor een dagje strand.