Moxa therapie

Moxa Therapie: Verlichting en balans door Oude Chinese Wijsheid

In de wereld van traditionele Chinese geneeskunde staat Moxa therapie, ook wel bekend als moxibustie, al eeuwenlang bekend als een effectieve en helende praktijk. Deze therapie maakt gebruik van het kruid ‘Artemisia vulgaris’ – beter bekend als bijvoetkruid – om warmte op specifieke punten van het lichaam toe te passen. De resultaten zijn opmerkelijk en richten zich op het herstellen van energie-evenwicht, het verlichten van pijn en het bevorderen van algemeen welzijn.

Hoe werkt Moxa therapie?

Bij Moxa therapie wordt het bijvoetkruid tot een samengeperste vorm verwerkt, bekend als moxakegels of moxasticks. Deze worden aangestoken en boven bepaalde acupunctuurpunten gehouden. De warmte die vrijkomt, dringt diep door in het lichaam en stimuleert de doorstroming van de vitale levensenergie, bekend als ‘qi’. Dit helpt blokkades op te heffen en herstelt het evenwicht in het lichaam.

Voordelen van Moxa therapie:

  1. Verlichting van Pijn en Stijfheid: Moxa therapie is bijzonder effectief bij het verlichten van chronische pijn, zoals rugpijn, artritis en spierstijfheid. De warmte dringt diep door in de weefsels en verlicht spanning, waardoor de natuurlijke genezingsprocessen worden gestimuleerd.
  2. Bevordering van Energiebalans: Door het herstellen van de qi-stroom helpt Moxa therapie bij het harmoniseren van de energiebalans in het lichaam. Dit leidt tot een gevoel van vitaliteit en welzijn.
  3. Versterking van het Immuunsysteem: Moxa therapie stimuleert het immuunsysteem door de productie van witte bloedcellen te verhogen. Hierdoor wordt het lichaam beter in staat om ziekteverwekkers te bestrijden en de algehele gezondheid te verbeteren.
  4. Gynaecologische Voordelen: Voor vrouwen kan Moxa therapie worden toegepast om de gezondheid van de baarmoeder te verbeteren, menstruatieklachten te verlichten en de vruchtbaarheid te ondersteunen.

Ervaar de Helende Warmte bij Ons:

Bij Luzi massage, staan wij klaar om u de transformerende voordelen van Moxa therapie te laten ervaren. Onze bekwame beoefenaars passen deze eeuwenoude techniek toe met zorg en expertise, met als doel u te helpen uw optimale gezondheid en balans te bereiken. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de helende warmte van Moxa therapie.